Aktive udfordringer

“Ingen ved, hvad man formår, før man har forsøgt”

​På No Name tilbyder vi en bred vifte af udfordrende aktiviteter, som en del af vores pædagogiske tilbud. Disse aktiviteter er indeholdt i opholdsbetalingen.

Vi tilbyder udfordrende aktiviteter på No Name, da vi mener at mange af vores unge har brug for noget at sætte i stedet for det, de har søgt i deres tidligere miljø, det kan være stoffer, fester, kriminalitet mm.

Ved at dyrke noget meget udfordrende oplever de unge, at de har noget at give i sociale sammenhænge. De har oplevet noget specielt, ekstremt og har krydset en grænse, som ikke mange har. Herved opnår de opmærksomhed og anerkendelse, hvilket vi har erfaring for styrker de unges selvtillid og selvværd.

Det udfordrende miljø handler om at, man lærer kroppen at kende, grænser der mødes eller brydes, det giver oplevelser, som kroppen vil huske.

Denne bevidsthed giver mulighed for at arbejde med grænserne inden for kontrollerede aktiviteter. Derigennem tilfredsstilles kroppen og psykens behov, så der opstår en anerkendelse i en selv, som virker overvældende og ægte.

De unge reflekterer over sig selv og tilegner sig kompetencer og oplevelser, som er forskellig fra det flertallet har. Gennem ekstremsport udvikler den unge sig ved at opnå en lykkerus og selvtilfredsstillelse. Det viser sig ved, at den unge i lang tid efter et spring, et dyk mm. ikke er til at “skyde igennem”.

Processen de unge går igennem i forbindelse med udfordringen “Jeg kan. Jeg vil. Jeg tør. Jeg gør det” giver den unge en oplevelse af, at de er i stand til at krydse grænser og udvide dem.

Desuden oplever de unge et fællesskab i faldskærms- dykke- rideklubben, hvor de er i nye sociale sammenhænge med mennesker med samme sunde interesse. Dette giver de unge muligheden for at udvikle deres selvopfattelse, da de spejler sig i det nye miljø de er blevet en del af.

“En person, som kan drive sig selv videre, når anstrengelserne bliver svære, er den person som vinder”​

Se billeder fra No Name

Kontakt os i dag

Er du interesseret i at vide mere om os, så er du altid velkommen til at kontakte os på mail noname@post-noname.dk eller på telefon 98 33 77 78 / 30 80 64 87.